Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyiciler

Kayarak Açılan Sosyal Paylaşım Siteleri

Yazılarımızdan E-Mail ile Haberdar Ol:


++Sitene Ekle

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

asdasd

Twitter'da Ben :

Translate

5 Adımda Nette Doğru Bilgiye Ulaşma

24 Mayıs 2013 Cuma

     Evet arkadaşlar bu günkü konumuz nette doğru bilgiye ulaşmanın yolları olacak ...
Nette Doğru Bilgiye Ulaşma
Doğru Bilgiye Ulaşmanın 5 Adımı

     1. Adımımız : Ne aradığınızdan emin olun yani arkadaşlar bundan kastım nette ne aramak istediğinizi iyi bilmelisiniz malumunuz nette en ufak bir konu hakkında 9.200.000 sonuca ulaşılabiliyor :) Öncelikli hedefimiz ne aradığımız hakkında olmalı.
     2. Adımımız : Belirlediğimiz konuyu nette nerede arayacağımız olacak. Bunun için bir çok siteler mevcut bazılar : Google arama motoru, Wikipedia, Forumlar, Bloglar aradığımız konuyu bu gibi sosyal içerikli sitelerde bulmamız mümkün. Fakat En doğru bilgiye ulaşmak istiyor isek; Google arama motoru ve Wikipedia yı önerebilirim :) 
     3. Adımımız : Aradığımız konuya ait bir kaç bilgi bulduk fakat emin değiliz bunun için araştıracağımız konuda daha derine inerek bilgimizin doğruluğunu araştırabiliriz. 
     4. Adımımız : Bilgimizin doğruluğundan artık eminiz ve konumuz hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olduk şimdi ne yapmalıyız diye sorucak olursanız 5. adıma geçebiliriz ... :)
     5. Adımımız : Aradığımız konu hakkında doğru bilgiye ulaştığımız sitelerin Url sini kaydederek bir sonraki araştırmalarımızda bu sitelere göz gezdirerek daha emin olabileceğimiz bilgilere ulaşabiliriz. Artık sizde nette bir çok gereksiz bilgiyi bir köşeye itip istediğiniz bilgiyi bulabilecek kriterlere sahipsiniz. İnternet ortamı bir çok gereksiz bilgi ve yanlış bilgi ile dolu bir konu hakkında tek bir siteden edilen bilgi hiç bir işe yaramaz. Örnek vermem gerekirse A sitesinde yarın okulların tatil edileceğini öğrendik. Ancak B sitesinde ise yarın okulların tatil edilmeyeceğini öğrendik. Bizim öğrenmek İstediğimiz bilgi burada : Okullar tatil edilecek mi ? eğer kesin bilgiye ulaşmak istiyor isek bu 5 adım kuralına uyarak çok emin ve net bilgiye ulaşabilir ve mağdur duruma düşmeyiz. Hayatınızda da bu kuralı kullanır iseniz eminim doğru zamanda doğru bilgiye ulaşıcaksınız. Unutmayın her bilgi internette doğru değildir ! Kimisi ortaya atılan bir dedikodudur kimisi doğruluğu kanıtlanmış kesin bir bilgidir. Neyse sanırım çok konuştum :) Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum ve sayfamıza destek olursanız sizin için derlediğimiz güncel haberlerimiz ve doğru bilgilerimizden faydalanabilirsiniz okuduğunuz için teşekkür eder, eğer bir imla yazım hatam olduysa affınıza sığınırım.